Pages Navigation Menu

mai afli una-alta... :)

Categories Navigation Menu
Google+

Bucuresti – Anno Domini 2013

Este 1 ianuarie 2013. Car’va’zica am trecut si de anul 2012, desi mayasii ziceau ca nu am prea merita onoarea.

Descoperim acum ca nu suntem nici mai rai, nici mai buni decat ieri. Poate doar putin mai confuzi si mai impleticiti, dar asta se rezolva cu traditionala ciorba de potroace. Poate cu auzul afectat de buhaie, bice, artificii, petarde si pocnitori… Poate cu 1, 2 sau 3 kilograme in plus, care ne vor face sa ne propunem teluri marete: jogging zilnic, aerobic, inot… Miscare cat mai multa. Salate mai dese si shaorme mai rare, astfel incat sa incapem din nou acceptabil in hainele care azi ne sunt cam stramte.

Putem visa si lucruri mult mai fanteziste. De pilda:  Gata! De maine masina ramane in parcare si toate drumurile in oras le facem pe jos sau, daca vremea ne permite, cu bicicleta.

Asa avem ocazia sa ne si cunoastem mai bine si mai de indeaproape orasul. Vom descoperi luminile si umbrele, culorile si mirosurile Bucurestiului, linistile si zgomotele lui.  O sa avem ocazia sa descoperim ca s-au rarit cersetorii (mirajul Vestului bogat, deh…) si ca s-au indesit cainii vagabonzi. Cainii, chiar daca se spune ca au mirosul mai fin, par sa nu fi aflat ca gunoaiele Londrei, Amsterdamului si Genevei nu sunt numai mai bogate, dar sunt si gata organizate in “neinteresante” (sticla, plastic) si “foarte interesante”, iar concurenta din partea cainilor locali este practic inexistenta…

Totusi, nu trebuie sa ne speriem. Cam toate planurile marete facute la inceput de an sfarsesc in forma de cioburi, lasandu-ne sansa de a le lua de la capat cel mai tarziu la sfarsitul anului.

Si acum, maestre,  Il grande finale, Allegro con fuoco:

Ia mai manati, mai, flacai!
Hai, hai…

La multi ani!

 

Arata-le si prietenilor...Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Email this to someone
 

3 Comments

  1. Anul 2013 e noul început, acum că sfârşitul lumii s-a terminat. E linişte şi pace în noul an, cel puţin pentru noi aşa că UN AN FERICIT, plin de haz făr’ de necaz, de belşug şi spor în toate!

  2. Fie cum zici tu, ca bine le zici… S-asteptam cu rabdare si veselie urmatorul sfarsit al lumii 🙂

  3. Gata, nu mai vine, a plecat definitiv, poate doar nepoții nepoților noștrii îl vor mai prinde de coadă.

Leave a Comment