Pages Navigation Menu

mai afli una-alta... :)

Categories Navigation Menu
Google+

Decembrie la Teatrul Elisabeta

Decembrie la Teatrul Elisabeta

Incurcatura la nivel inalt!

Duminică, 7 decembrie – ora 19:00

Prima productie a Teatrului Elisabeta, “Incurcatura la nivel inalt” este o adaptare dupa piesa “Out of order” a dramaturgului englez Ray Cooney , pentru care a fost premiat in nenumarate randuri, printre care si “Laurence Olivier”, premiu ce recunoaste excelenta in teatrul profesionist britanic. Cooney este considerat unul dintre cei mai importanti autori britanici de comedie, decorat in 2005 cu titlul de Ofiter al Ordinului Imperiului Britanic.

Actiunea spectacolului se petrece intr-un hotel londonez, unde ministrul Richard Willey isi da intalnire cu secretara unui lider din opozitie, desi ar fi trebuit sa asiste la o sedinta parlamentara importanta. Situatia acestora devine una destul de incurcata pentru ca in camera de hotel se descopera cadavrul unui barbat. Fiindca raportarea acestui incident ar scoate la lumina relatia de adulter a celor doi, se hotarasc sa ascunda cadavrul gasit langa fereastra. Planurile acestora sunt date peste cap de interventia directorului suspicios a hotelului, a chelnerului care ar face orice pentru un bacsis sanatos, a sotilor furiosi, dar nu in ultimul rand de secretarul neindemanatic, de trezirea cadavrului sau de fereastra ce produce dureri de cap la propriu.

Decorul creat de Iuliana Gherghescu care recreeaza interiorul Westminster Hotel de pe malul Tamisei se incadreaza perfect cu izul “Belle Epoque” al Teatrului Elisabeta, cel mai spatios teatru independent din tara, cladire ce a gazduit in trecut atat Micul Senat al Romaniei cat si fostul Club Austro Ungar.

Regia este semnata de Serban Puiu, scenografia de Iuliana Gherghescu iar traducerea piesei a fost realizata de catre Irina Margareta Nistor.

Distributie:
Aurelian Temisan – ministrul Richard Willey
Monica Davidescu – directoara hotelului

Alexandra Velniciuc – sotia ministrului, Pamela Willey
Anca Dinicu – amanta ministrului, Jane Worthington
Vasile Calofir in rolul detectivului
Gabi Costin in rolul secretarului personal al ministrului, George Pigden
Adrian Gheorghe in rolul chelnerului
Daniel Nuta in rolul sotului amantei, Ronnie Worthington
Teodora Păcurar – Sora Foster
Valeria Stoian in rolul cameristei

Durata spectacol: 3h (cu pauza)

Pret bilet: 50 lei / 60 lei / 70 lei

_Incurcatura la nivel inalt AVANPREMIERA 7 Dec

Astăzi e ziua mea

Marţi, 9 decembrie – ora 20:00
Când viaţa joacă ping pong cu emoţiile noastre, ne poate lua şi ultima speranţă. Dar un înger păzitor ne mângâie sufletul şi ne readuce zâmbetul pe buze şi forţa unui nou început. Povestea colaborării dintre o artistă de folclor, Nicoleta Voicu, şi Ozana  Barabancea are la mijloc îngerul cuvântului. Amândouă iubesc cuvântul. Aşa s-a născut acest CD de poezie în lectura Ozanei Barabancea. Acest eveniment dezvăluie o altă latură artistică a Ozanei Barabancea. Pentru că valenţele ei sunt nenumărate şi ipostaza de acum este în premieră. Vom celebra acest album de poezie recitată printr un concert de colinde cântate de Ozana alături de Petrică Andrei şi de cei mai buni elevi ai săi. Ceea ce este de nepreţuit este încrederea în sine. Asta face diferenţa! Ozana Barabancea este generozitatea dusă la risipă. Ozana dăruieşte încredere şi şansa tuturor elevilor şi colaboratorilor săi. Autoarea acestor poezii, Nicoleta Voicu, exprimă simplu şi firesc viaţa şi emoţia, viaţa simţită cu patos sau cu sinceritate dezgolită în rime. Acest eveniment este mai mult decât un concert. Ozana s-a îndrăgostit de slovele Nicoletei şi a decis să îi recite poeziile. Atât de simplu. Asta face exuberanţa unui artist deschis şi iubitor de frumos. Este momentul când sufletul Ozanei Barabancea este prezentat la microscop.

Preţ bilet: 35 lei

_Ozana - 9 decembrie

 

Concert de colinde “Sunetul Crăciunului”

cu grupul vocal “Athenaeum Voices” şi cvintetul de suflători din alamă “Athenaeum Brass Quintet”

 

Luni, 15 decembrie – ora 19:00

 

Teatrul Elisabeta vă invită cu drag la un moment muzical de poveste şi linişte sufletească în jurul bradului, cântat aşa cum se cuvine de către Athenaeum Voices şi Atenaeum Brass Quintet.

Diversitatea surprizelor muzicale, începând de la colinde româneşti şi internaţionale până la muzica în spiritul Crăciunului, vă va încânta şi vă va apropia de spiritul Sărbătorilor de Iarnă.

Evenimentul este organizat de Fundaţia George Enescu în parteneriat cu Teatrul Elisabeta.

 

Preţ bilet: 30 lei/ 40 lei

_Sunetul Cracinului

American Night Dream

Joi, 18 decembrie  – ora 20:00

În premieră, în România “American Night’s Dream”, reuneşte artişti români şi americani de excepţie, într-un show original de muzică, poezie şi dans contemporan. Calvin McClinton, un experimentat cântăreţ de soul şi gospel, va interpreta atât piese din propriul repertoriu cât şi hituri din folclorul românesc – veţi auzi “Lume-Lume” şi “Morăriţa” interpretate în engleză, într-un autentic stil gospel.

Claudia Cream, una din cele mai apreciate cântăreţe de muzică pop din România, ne va delecta cu interpretarea originală a unor piese de jazz celebre.

Actriţa Dana Rotaru – al cărei incontestabil talent i-a adus un rol în “Fantoma de la Operă” pusă în scena Operei Naţionale de celebrul regizor australian Stephen Barlow – ne va captiva prin forţa interpretării unor piese din musicaluri ce au făcut istorie pe Broadway.

Alături de ei, coregrafa și dansatoarea Nataşa Trifan va traspune în mişcare nebunia frumoasă a New York-ului, iar regizorul Cezar Ghioca va propune o adaptare proprie a unor piese celebre în istoria jazz-ului american.

Preţ bilet: 40 lei/ 50 lei/ 60 lei

_American Night-01

“A Classical Christmas” cu Orchestra Philharmonia

Sâmbătă, 20 decembrie – ora 19:00

 

Acest ansamblu a fost constituit în Bucureşti în anul 1983 şi are în componenţa sa instrumentişti de excepţie. Încă de la debutul său, această formaţie s-a bucurat de aprecieri deosebite în ceea ce priveşte calitatea şi rafinamentul sunetului, calitatea stilistică a repertoriului abordat, în care predominant este repertoriul preclasic și clasic.

Orchestra s-a impus încă de la debut prin susţinerea în concert a unor opusuri de mare consistenţă precum integrale de Vivaldi, Corelli, Haendel și multe alte opere muzicale. Performanţele artistice ale orchestrei de cameră “Philharmonia” au determinat realizarea unor înregistrări pe disc ale unor lucrări ca L’estro Armonico de Vivaldi, Integrala Concertelor Grossi de Corelli, Integrala concertelor Grossi  de  Haendel, lucrări de Mozart, Gillliani, Respighi, precum şi lucrări ale unor compozitori români contemporani.

Orchestra “Philharmonia” a fost invitată să susţină concerte la diferite festivaluri internaţionale  de muzică de cameră, în ţări precum Bulgaria, Rusia, Turcia , Grecia, Spania, Austria , Germania ş.a. prilej cu care din nou au fost relevate elogios calităţile sunetului şi omogenitatea deosebită a acestui ansamblu.

Orchestra a colaborat cu cei mai prestigioşi solişti români precum şi cu reputaţi artişti străini  printre care: Rugiero Ricci, Victor Picaisen, Alberto Lisy, Mincio Mincef, Alirio Diaz, Barbara Hendricks ş.a.

Fondatorul şi conducătorul orchestrei de cameră “Philharmonia”, Nicolae Iliescu a absolvit cursurile Conservatorului Naţional din Bucureşti, beneficiind de asemenea de  bursa “George Enescu” şi s-a distins prin aprecieri deosebite  în concertele susţinute în ţară precum şi în o serie de ţări printre care Ungaria, Bulgaria, Rusia, Italia, Spania, Elveţia, Germania şi  într-o serie de ţări din Asia şi din America.

Între anii 1984 și 1990  a fost concert-maestru al Filarmonicii “George Enescu”, iar mai apoi profesor universitar la Academia de Muzică din Bucureşti.

A urmat cursurile de aspirantură ale Conservatorului Piotr Ilici Ceaikovski din Moscova , unde a obţinut aprecieri şi rezultate excepţionale .

 

Pret bilet: 30 lei / 40 lei

_A Classical Christmas

Portret la minut

Duminică, 21 decembrie 2014 şi Marți, 27 ianuarie 2015 – ora 20:00

Genul spectacolului: Comedie, la care chiar … se râde!

Portret la minut este o comedie bulevardieră, o piesă despre situaţia unui cuplu tânăr care trece prin problemele crizei financiare actuale, dar care are mult mai multă bătaie de cap cu problemele conjugale pe care soţia, fără voia ei, le-a generat. Cei doi tineri se mută cu chirie într-o garsonieră – căci banca le-a luat apartamentul – unde Marcela (soţia) e asaltată de „drăgălăşeniile” proprietarului şi de cele ale unui vecin tupeist. Andrei (soţul) nu mai ştie la care dintre cei doi să facă faţă, asta până când intră în scenă sora Marcelei, Felicia, care rezolvă rapid situaţia.

Distribuţia: Laura Cosoi, Dragoş Moştenescu, Emil Mitrache, Ovidiu Ianu şi Eugenia Şerban
Muzica şi efecte speciale: Adrian Daminescu
Regia: Dragoş Moştenescu şi Ovidiu Ianu

Durata spectacolului: 2 ore (fără pauză)

Preţ bilet: 30 lei/ 40 lei/ 50 lei

_Portret_la_minut

Rockolinde

Marţi, 23 noiembrie – ora 19:00

 

Adrian Naidin va concerta la Teatrul Elisabeta. Spectacolul va prezenta colinde, melodii de dragoste, melodii manifest, totul într-o atmosferă caldă, specifică Micului Paris.

Adrian Naidin este un muzician complet, experimentat în jazz, inspirat în clasic, plin de forţă şi har în folclor. Adrian Naidin a absolvit Liceul de Muzică “Sigismund Toduţă”, la clasa prof. Gabriela Todor, care a avut un rol uriaş şi decisiv în formarea lui ca violoncelist şi Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, Secţia Violoncel și Muzică de Cameră. S-a perfecţionat ulterior cu cel supranumit „Paganini al violoncelului”, Mischa Maisky.

A debutat în 1998 ca artist instrumentist la Opera Maghiară din Cluj-Napoca. Între 2000 și 2003 a colaborat cu Teatrul Naţional Bucureşti pentru muzică de teatru. Din 2001 este membru al Orchestrei Naţionale Radio din Bucureşti.

Adrian Naidin a obţinut numeroase premii la concursuri naţionale şi internaţionale de muzică , dintre care două premii III la “Olimpiada Naţională de Muzică” (1987 si 1990), premiul II la “Concursul Naţional de Interpretare Muzicală” şi Premiul II pentru Muzică de Cameră la “Concursul Internaţional de la Reichenau”, Austria (1997).

Durată: 1 h si 30 min

Preţ bilet: 39/49 lei
_Rockolinde

Rezervări si informaţii: 0727.703.703

Bilete disponibile la casa de bilete a Teatrului Elisabeta sau online pe www.bilet.ro

Pentru mai multe detalii legate de Pachetul Special “Dinner & A Show”, vă invităm să accesaţi www.teatrul-elisabeta.ro

Arata-le si prietenilor...Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Email this to someone
 
Tags:

Leave a Comment