Pages Navigation Menu

mai afli una-alta... :)

Categories Navigation Menu
Google+

Din nou despre Festivalul St. Patrick – Bucuresti 2013

St. Patrick’s Day aduce bucurestenilor cea mai mare parada din Europa Continentala si un concert de zile mari cu Antonia si VUNK

St. Patrick in Dublin, Irlanda. Sursa: Tourism Ireland

Copii la parada de St. Patrick in Dublin, Irlanda.
Sursa: Tourism Ireland

Pe 17 martie, ziua nationalã a Irlandei, Bucurestiul va gazdui cea mai mare paradã cu care alegorice din Europa Continentala (in afara Irlandei) dedicatã Sfantului Patrick. Organizatã de Asociatia Ireland Romania Network, parada va avea 10 camioane decorate in culorile Irlandei ce vor fi acompaniate de cantareti irlandezi, tobosari si cimpoieri.
Parada va pleca din Piata George Enescu, la ora 15:30, va parcurge Calea Victoriei si se va opri pe strada Lipscani. Carele alegorice vor purta mesajul „Happy Saint Patrick’s Day, Romania!”. Acestea vor fi decorate de studentii Universitatii Nationale de Arte Bucuresti si de membri ai Teatrului de Arta Bucuresti. Calea Victoriei va fi inchisa traficului rutier intre orele 16:00 si 17:00.

„Mesajul pe care vrem sa-l transmitem anul acesta prin parada dedicata Sfantului Patrick este „Think green, wear green” ( „Gandeste verde, poarta verde”), iar Ireland Romania Network face un apel catre toti cei care iubesc primavara, natura, frumusetea si omenia, catre toti cei care cred ca a fi impreuna si a proteja natura este important, sa sa alature aceastei sarbatori, sa gandeasca verde si sa poarte verde. Invitatia de a participa la parada de Saint Patrick’s Day este deschisa tuturor. Oricine se poate alatura acestei calatorii cantand, jongland, dansand sau doar purtand ceva verde si distrandu-se pe drumul plin de muzica si culoare al paradei.”

John Long, presedinte Asociatia Ireland Romania Network

Cimpoier irlandezCunoscutul muzician Grigore Lese va conduce, in fruntea paradei, un grup de 20 de cimpoieri din Vaslui, Iasi, Prahova, Muntii Apuseni, Tara Vrancei si Bucuresti. Parada va fi urmata de o reuniune a cimpoierilor unde se va discuta infiintarea Ligii Nationale a Cimpoierilor din Romania. Liga isi propune sa sprijine, prin initiative educationale si de promovare, cultura si traditia cimpoiului, instrument stravechi, care semnifica si conexiunea pastorala comuna dintre Romania si Irlanda.
In intervalul 14.00 – 16.00, in Piata George Enescu, artistul plastic Andreea Hudini va coordona un atelier in cadrul caruia copiii din clasele primare isi vor putea confectiona masti care sa-l reprezinte pe Patrick the Leprechaun, mascota evenimentului, vor desena pe asfalt si vor modela baloane.
Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile sustine evenimentul si va promova in randul organizatiilor neguvernamentale mesajul „THINK GREEN, WEAR GREEN!”, invitandu-le sa se alature activitatilor care se vor desfasura in Piata George Enescu.

dansatori irlandezi

Dansatori irlandezi


Celebrarea Sfantului Patrick va continua cu un concert in aer liber organizat de Ambasada Irlandei si Primaria Municipiului Bucuresti prin Centrul de proiecte culturale ArCub ce se va desfasura in centrul istoric incepand cu ora 17.00. Aici bucurestenii se vor putea bucura de un recital de exceptie la care vor participa atat artisti romani cat si irlandezi. Printre numele proemeninte ce vor urca pe scena concertului din 17 martie se numara: Antonia, Vunk, U2 Zen Garden, Vyvienne Long, Aoife Dermody, Córas, Blackbeers, DJ Kormak, The DaDa si The Mojo Band. In cadrul aceluiasi spectacol trupa de dansatori The Irish Way isi vor demonstra maiestria pe ritmurile muzicii traditional irlandeze. Concertul va fi moderat de binecunoscutii prezentatori TV Razvan si Dani, iar seara se va incheia cu un spectaculos joc de lumini ce va anima strazile Centrului Vechi al Bucurestiului.
Palatul Parlamentului colorat in verde de ziua Sf. Patrick

Palatul Parlamentului colorat in verde de ziua Sf. Patrick – Sursa foto: Andy Faulkner (Laser Shows)

Pe 17 martie 2013, mai multe cladiri reprezentantive din lume precum Casa Operei din Sydney, Empire State Building din New York, Turnul din Pisa, London Eye sau Burj al Arab din Dubai marcheaza Ziua Sfantului Patrick fiind luminate în verde. Anul acesta, Palatul Parlamentului li se va alatura, fiind luminat în verde incepand de vineri 15 martie 2013 de la ora 19.00 si pana duminica 17 martie 2013.
Mai multe detalii despre cel mai mare festival dedicat Sfantului Patrick organizat in Bucuresti si activitatile ce vor avea loc in perioada 15-19 martie 2013 gasiti la: www.stpatricksfestival.ro.
Leprechan with clover

Happy Saint Patrick’s Day!

Arata-le si prietenilor...Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Email this to someone
 
Tags: , , , , , ,

Leave a Comment