Pages Navigation Menu

mai afli una-alta... :)

Categories Navigation Menu
Google+

Doua liniute

Doua liniute

Dramaturgia contemporana scrisa de Lia Bugnar nu te transporta in timpul magic al trecutului romanesc, dar nici nu te infige cu ace de siguranta in actualul prezent, abundent in estetic si cat mai sarac in emotii. Uneori, impactul vizual este cel care primeaza in piesele de teatru, pe cand impactul emotional este usor lasat deoparte.
In piesele scrise si regizate de Lia Bugnar, lucrurile stau tocmai invers: decorul este cel al sufletului, iar „Doua liniute“ este cel mai nou spectacol sub bagheta creatoare de minuni teatrale a Liei Bugnar, un text cu povesti triste despre doua cupluri care prin moarte isi gasesc raspunsuri, dar nu si rezolvari.
Cami (Irina Antonie), o tanara dintr-o familie nevoiasa, rasufla in sfarsit usurata fiindca iubitul ei, Tavi (Anghel Damian), o anunta ca i-a cumparat un inel, iar gandul ei obsesie (Istvan Teglas) isi adreseaza intrebari legate de unica lui existenta ca locuitor al creierului fetei.
Ineditul personaj se intreaba cum poate un om trai cu un singur gand si cum pot oamenii trai fara nici un gand, totusi… Cert este ca nu aflam niciodata gandul lui Cami, care a determinat-o sa faca 16 intreruperi de sarcina la varsta sa cea frageda.
Tot in spectacolul Doua liniute, Istvan Teglas este un contraceptiv expirat care isi exprima amarul printre replicile de curtat ale lui Robert ( Marius Manole) adresate Crinei (Medeea Marinescu). Irina Antonie este şi o rochie vintage de la Paris, geloasa pe intalnirea romantica a posesoarei sale si fricoasa ca va sfarsi sfasiata la finalul intrevederii celor doi tineri.
Personajul de temut este Ricky (Catalin Babliuc), care parca iţi da o mama de bataie doar din tonurile vocii. Ricky infricoseaza si amuza cu rautatea lui invidioasa: amicul lui, Robert, isi daduse intalnire cu o fata mai frumoasa decat a lui.
Ilinca Manolache interpreteaza o banca dintr-un parc: un martor-cheie al tuturor intamplarilor de zi cu zi si cititor al sezuturilor trecatorilor. Ea este şi povestitorul detasat si incisiv al unor situatii deloc placute pentru urechile spectactorilor. Pentru ea, ca banca, sunt doar stiri pe care le imparte cu prietenii ei: statuia, copacul si catelul.
Aflam astfel de un viol, de o crima, de o inviere si de viitorul deloc inseninat al lui Cami, copila care se visa mireasa (acesta era unicul sau gand). Dar, cu fiecare avort, acest gand devine mai pronuntat.
Durerile unei iubiri pe care trebuie s-o opresti, pentru ca a luat-o in directia gresita. Inversunata lupta de a salva ce nu vrea sa fie salvat. Neputinta sau nestiinta de a actiona la momentul propice, care ne reteaza orice soi de supravietuire creativa… Uneori, solutiile vin din momentele cele mai neasteptate, de pilda cand te afli la premiera unei piese de teatru deloc asemanatoare cu o lecţie de educatie sexuala unde, la final, profesorul din tine se intreaba unde ai gresit cand ai simtit?
doua_liniute

  • Text si regie: Lia Bugnar
  • Cu: Medeea Marinescu, Marius Manole, Catalin Babliuc, Ilinca Manolache, Istvan Teglas, Anghel Damian, Irina Antonie
  • Locul: Teatrul Elisabeta, Bd. Regina Elisabeta nr.45
  • Data: Duminica 6 aprilie 2014, ora 16:00
  • Pret bilet: 40 lei
  • Rezervari si informatii: 0727.703.703
  • Bilete: Casa de bilete a Teatrului Elisabeta si in retelele www.bilet.ro si www.myticket.ro
  • www.teatrul-elisabeta.ro
Arata-le si prietenilor...Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Email this to someone
 
Tags: , , , , , , , , ,

Leave a Comment