Pages Navigation Menu

mai afli una-alta... :)

Categories Navigation Menu
Google+

Doua saptamani de teatru si jazz de calitate

Doua saptamani de teatru si jazz de calitate

In cea de-a doua jumatate a lunii aprilie, ArCuB  va invita sa va delectati cu muzica de calitate si spectacole de teatru antrenante, unele dintre cele mai cunoscute piese de pe scenele bucurestene:

 

 

 

 

CINA CU PRIETENI de Donald Margulies

Luni, 15 aprilie, ora 19.00

Regia: Claudiu Goga; Scenografia: Lia Dogaru

Cu: Cerasela Iosifescu, Vlad Zamfirescu, Nadiana Salagean, Marius Cordos.

 

Doua cupluri de prieteni isi dezvaluie secretele in fata publicului spectator. Dupa ani petrecuti impreuna, zeci de vise comune si iluzia unei prietenii pe viata, se produce un eveniment neasteptat, care spulbera pe loc linistea personajelor. Tot ce urmeaza in spectacol indeamna publicul la reflectii despre dragoste si casnicie, despre evolutia unui cuplu in general. Sub o aparenta amuzanta, replicile dintre personaje sunt foarte taioase. Regizorul este delicat si precis in lucrul cu actorii, iar creatiile celor patru protagonisti sunt la inaltimea acestei propuneri, extrem de ofertante.

 

Toate cliseele sunt acolo! Parca le-a contabilizat cineva maniac… Relatia dintre un barbat si o femeie, sot si sotie, acestia si copiii lor cu toata tevatura zilnica, cu aceleasi drumuri la scoala si inapoi, la o mie de activitati, relatia de cuplu cu un alt cuplu, sfarsiturile de saptamana si vacantele cu toti pruncii, slujbele, excursiile, micile daruri pe care le primim sau pe care le oferim prietenilor la intoarcerea dintr-o vacanta, vorbaria enorma despre toate si despre nimic, o rutina istovitoare si periculoasa. Cati reusesc sa scape integral de ea?

 

Marina Constantinescu – Romania Literara

 

COMEDIE PE INTUNERIC de Peter Shaffer

Miercuri, 17 aprilie, ora 19.00

Regia: Cristian Dumitru; Scenografia: Raluca Stefan- Negoescu

Cu: Anda Caropol, Cornel Ciupercescu, Viorel Comanici, Tiberiu Paun, Vlad Jipa, Viorica Bantas si Cristina Florea.

 

O banala pana de curent produsa intr-o seara de duminica de o importanta vitala pentru protagonisti, deviaza intreaga derulare a evenimentelor pregatite cu grija si migala de acestia. Lucrurile nu decurg nici pe departe asa cum fusesera planuite, fiindca intunericul se lasa brusc peste personaje iar confuziile si surprizele se tin lant.

 

Piesa pusa in scena la ArCuB este o savuroasa comedie de situatii, care ne reaminteste cu originalitate ca suntem supusi neprevazutului.

 

Spectacolul, jucat de actori mai putin solicitati pe alte scene, are hazul lui, fiecare dintre protagonisti construindu-si rolul cu atentie si sensibilitate.

 

Nicolae Prelipceanu – TEATRUL, Azi

 

PRIZONIERUL DIN MANHATTAN dupa Neil Simon

Vineri, 19 aprilie, si vineri, 26 aprilie, ora 19.00

Regia: Iarina Demian; Scenografia: Adriana Grand

Cu: Tiberiu Paun, Afrodita Androne, Sorin Cocis, Jeanine Stavarache, Magda Catone, Mariana Danescu.

 

Se spune ca oamenii au nevoi si dorinte. Daca nevoile se pot satisface in intregime, dorintele par sa fie sursa principala a nefericirii individului uman. O demonstreaza si piesa „Prizonierul din Manhattan”. Captivi in mentalitatea societatii in care traiesc, Mel si Edna lupta sa isi asigure intreg confortul omului modern: un apartament frumos mobilat si utilat, in mijlocul New York-ului, cu o priveliste de care se pot bucura in putinele ore petrecute acasa. Cand zbuciumul existential pare ca incepe sa se domoleasca, Mel e concediat, dupa 22 de ani de munca intr-o companie. Situatia nou creata afecteaza familia, dar se extinde si asupra rudelor, care se simt datoare cu o reactie. Episodul dramatic din viata personajului devine o adevarata comedie. Care sunt avantajele si dezavantajele lumii moderne, cat la suta este nevoie si cat dorinta in goana noastra dupa confort, dar mai ales cat de mult merita sa renuntam la noi insine si la linistea noastra pentru toate acestea, veti descoperi in acest spectacol de la Sala ArCuB.

 

MARFA VIE de A.P. Cehov

Duminica, 21 aprilie, ora 19.00

Regia: Dragos Campan; Dramatizare: Nicolae Urs; Scenografia: Maria Dore

Cu: Ana Covalciuc, Tudor Smoleanu si Florin Busuioc.

 

Problematica cehoviana a cuplului, cu alunecari imprevizibile de la casnicie la adulter si la singuratatea constientizata este abordata cu mult umor in montarea regizorului Dragos Campan. Rasturnarile spectaculoase de situatie, presarate cu partituri tragi-comice, pe care actorii le valorifica la maximum, sunt deosebit de incitante si constituie o bogata sursa de amuzament.

 

Marele talent al lui Cehov face ca, la o suta treizeci de ani de la publicarea nuvelei „Marfa vie”, sa rasara un nou spectacol de teatru care are la baza opera sa. Am pornit acest proiect, in perfect acord cu realizatorul dramatizarii si actorii, cu gandul de a oferi publicului un spectacol Cehov. Clasic. Fara viziuni regizorale si creatii scenografice care pun in plan secundar opera autorului. Sincer, am zis: nu cred ca va discuta cineva peste o suta de ani despre talentul nostru, asa ca hai sa ne bucuram cu totii, artisti si spectatori, de cel a lui Cehov. Tipul promite…

 

regizorul Dragos Campan

 

VITELUL DE AUR de Ilf si Petrov

Joi, 25 aprilie, ora 19.00

Regia: Eugen Gyemant; Scenografia: Vladimir Turturica si Tudor Prodan

Cu: Tudor Aaron Istodor, Catalin Babliuc, Dan Radulescu, Lucian Iftime, Smaranda Caragea, Radu Iacoban.

 

Alexander Koreiko duce o viata mizera de slujbas care se multumeste cu o leafa infima, ridicand semne de intrebare in randul semenilor care nu inteleg cum reuseste sa-si duca zilele cu atat de putini bani. Dar aceasta nu este decat o aparenta creata pentru a-I induce in eroare pe ceilalti. In realitate, decentul functionar este un escroc plin de bani. Un motiv perfect pentru Ostap Bender si camarazii sai sa-l vaneze pas cu pas cu scopul evident de a beneficia de pe urma averilor lui ilegale.

 

Lumea fictionala se croieste in sase actori interpreti, pe rand, ai personajelor care populeaza fabula ca un bildungsroman tragicomic: marunti functionari sovietici, cooperatisti simpatici si usor de dus de nas, vanzatori la ghiseu. […] O echipa formata din tineri artisti (regizor, scenografi si actori) isi dedica toate resursele creative pentru a deschide porti catre o lume a intamplarilor care te fac sa meditezi, printre zambete.

 

Ana-Maria Nistor – Revista Luceafarul

 

Super-grupul new-yorkez ELEVATION  lanseaza albumul „MYSTERY” pe scena ArCuB

Sambata, 27 aprilie, de la ora 20.00

 

Elevation, unul dintre cele mai creative cvartete de jazz ale momentului, revine cu un nou recital exploziv pe scena ArCuB, in data de 27 aprilie 2013, incepand cu ora 20:00.

 

Trupa Elevation propune o muzica inspirata din jazz-ul traditional american, pastrand influente swing. Revista Time Out New York a apreciat-o drept o mostra de „jazz post-bop, care se indreapta spre avangarda, fara sa piarda efervescenta swing-ului”. Ei reprezinta „noul jazz” in forma sa cea mai spectaculoasa si impresioneaza prin originalitate, cucerind publicul prin personalitate muzicala, spontaneitate si prin capacitatea de a improviza a celor ce il alcatuiesc.

 

 

Dupa nenumarate turnee si concerte de ambele parti ale Atlanticului (inclusiv cel din noiembrie 2011 de la ArCuB, care a fost sustinut cu casa inchisa), Elevation lanseaza intr-un turneu european albumul „Mystery”, editat de prestigioasa casa de discuri americana Sunnyside Records.

Arata-le si prietenilor...Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Email this to someone
 
Tags: , , , ,

Leave a Comment