Pages Navigation Menu

mai afli una-alta... :)

Categories Navigation Menu
Google+

E oficial. Sunt ultimul om…

E oficial. Sunt ultimul om…

Mai departe decat mine fata de Joe Satriani nu va fi niciun spectator din Sala Palatului. Asa e cand iti iei bilet la un asemenea concert cu doar o saptamana inainte.
Joe Satriani se afla pentru prima data la Bucuresti, pe 20 mai 2013, pentru un concert care este parte a turneului sau european.
Chitarist de rock instrumental, Joe Satriani a devenit un nume sonor la nivel mondial odata cu albumul sau din 1987, Surfing with the Alien. Are la activ 10 milioane de albume vandute, 14 nominalizari la premiile Grammy si numeroase alte premii.

O parte dintre cei mai importanti chitaristi ai decadelor ‘80 si ‘90: Steve Vai, Hammett Kirk (Metallica), Bryson David (Counting Crows) l-au avut pe Joe “Satch” Satriani profesor, mentor dar si sursa de inspiratie. Tehnicitatea instrumentala a profesorului a lasat urme adanci si in modalitatile de interpretare ale acum la fel de renumitilor sai elevi.

De la lansarea Surfing with the Alien, albumul care i-a adus succesul comercial si l-a propulsat in lumina reflectoarelor, lucrurile s-au schimbat si Satriani a fost votat incontinuu drept cel mai bun chitarist de catre cititorii celor mai prestigioase reviste muzicale din lume. Astfel, l-a insotit pe Mick Jagger in primul sau turneu solo international, si a cantat alaturi de Deep Purple in turneele din Japonia si Europa, cimentandu-si reputatia de virtuos al chitarii.

In 2009, a facut echipa cu Sammy Hagar si Michael Anthony (Van Halen), Chad Smith (Red Hot Chili Peppers) pentru a pune bazele trupei Chickenfoot. Albumul de debut al trupei a fost un succes international, primind premii in SUA, Canada si Europa. Se adauga recunoasterea din partea revista Classic Rock drept cea mai buna formatie noua a anului 2009. In octombrie 2010, Joe si-a lansat cel de-al 11-lea album de studio Black Swans and Wormhole Wizards, aparitie urmata de turnee in America de Nord si Europa. In paralel, in anul urmator, al doilea album Chickenfoot a fost lansat cu critici excelente si a fost de asemenea urmat de un turneu european al trupei. Un nou album solo va fi lansat luna aceasta, la nivel mondial, prin intermediul casei de discuri Sony.

Bucuresti – Sala Palatului – 20 mai 2013 – ora 20:00
Bilete prin eventim.ro (mai sunt cateva, tot in ultiiiiimul rand al salii)

Arata-le si prietenilor...Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Email this to someone
 
Tags: , , , , , ,

Leave a Comment