Pages Navigation Menu

mai afli una-alta... :)

Categories Navigation Menu
Google+

Festival St. Patrick la Bucuresti

Festival St. Patrick la Bucuresti

In martie Bucurestiul va gazdui cel mai mare festival dedicat Sfantului Patrick din Romania

Sarbatoare nationala a Irlandei, dedicata patronului ei spiritual Sfantul Patrick, celebrata pe 17 martie, va aduce bucurestenilor numeroase concerte de muzica irlandeza, o parada cu care alegorice, reprezentatii de dans specific irlandez, baluri si receptii oficiale.
Partenerii oficiali ai Festivalului Saint Patrick 2013 sunt: Primaria Municipiului Bucuresti prin Centrul de proiecte culturale ArCub, Asociatia Ireland Romania Network si casa de discuri Roton.
Parteneri media ai evenimentului: Radio ZU– postul de radio cu cele mai mari cote de audienta din Bucuresti, va promova si va acoperi fiecare etapa a festivalului.
Festivalul St. Patrick 2013 va fi sponsorizat de catre Culture Ireland, FCS Global, Guinness, Jameson,  Kerry Romania, Orange Romania, Raiffeisen Bank, Rosia Montana Gold Corporation, Benclinov & Associates, PBD Associates Inc, Aston Eco Management, Athenee Palace Hilton Bucharest, JW Marriott Bucharest Grand Hotel, Ibis Hotel, Apart Homes, Blue Air, Oscars Pub, Mojo Music Club, Blackbeers, Diamond Consulting 2000, Absolut Communication, BDR Associates, Unirea Shopping Centre si Irish Green.

“In mod surprinzator, St Patrick’s Day a fost sarbatorita prima data de catre imigrantii irlandezi din America ce duceau dorul tinuturilor natale. Dupa mai bine de 250 de ani de la prima editie, St Patrick’s Day a devenit cea mai mare sarbatoare a diasporei din intreaga lume, iar acum peste 80 de milioane de oameni celebreaza in fieacare an Ziua Nationala a Irlandei. Deoarece St. Patrick’s Day este sarbatoarea care uneste practic toti imigrantii din lume, a celebra aceasta zi in Romania este o modalitate de a-i conecta pe cei de aici cu prietenii si rudele care acum traiesc in afara granitelor. “

David Costello, Seful adjunct al Misiunii irlandeze in Romania

St. Patrick's DayFestivalul St Patrick 2013 va debuta pe 15 martie cu un bal de gala ce va avea loc in cadrul hotelului JW Marriott. Invitatii de onoare ai evenimentului vor fi Ducu Berti, soprana Felicia Filip, trupa de dans irlandez The Irish Way, formatia de muzica traditionala irlandeza Coras si vocalista irlandeza Aoife Dermody.
In ziua urmatoare bucurestenii se vor putea bucura de un spectacol de dans specific irlandez si un concert cu o serie de tineri cantareti din Irlanda la teantrul ArCub.
Pe 17 martie, Calea Victoriei si strazile centrului istoric vor rasuna pe ritmul cimpoaielor si tobelor ce vor insoti o suita de care alegorice si trupe de dansatori irlandezi. Parada se va inchide cu un concert in aer liber la care sunt invitate atat trupe irlandeze cat si romanesti.
Festivalul va include de asemenea un concert de muzica clasica a violoncelistei irlandeze Vyvienne Long, care va performa alaturi de Adagio String Quartet in Biserica Anglicana pe 18 martie.
Saint Patrick 2013 se va incheia cu un concert de gala ce va avea loc la Cercul Militar Roman pe 19 martie. Aici soprana irlandeza Patricia Brady Danzig impreuna cu tenorul Florin Ormenisan, acompaniati de Wiener Walzer Opera Orchestra, sub bagheta dirijorului Lucian Vladescu vor sustine un recital de muzica clasica.

“In 2013 vom avea practic primul festival oficial dedicat Sfantului Patrick organizat de Ambasada Irlandei si colaboratorii sai. Foarte multi oameni talentati s-au alaturat eforturilor Ambasadei pentru a transforma aceasta sarbatoare intr-o poveste de success si sunt sigur ca aceasta initiativa va devei din ce in ce mai mare si mai frumoasa in fiecare an.“

David Costello, Seful adjunct al Misiunii irlandeze in Romania

Saint Patrick’s Day a fost sarbatorita pentru prima data la Bucuresti in 2008. Evenimentul a fost organizat de Asociatia Culturala Romano-Irlandeza in colaborare cu Primaria Sectorului 1. Cu aceasta ocazie s-au organizat concerte si spectacole de dans irlandez iar apa fantanii din Piata Universitatii a fost colorata in verde.

Nu ne ramane decat sa spunem:

today i'm Irish

Arata-le si prietenilor...Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Email this to someone
 
Tags: , , , ,

Leave a Comment