Pages Navigation Menu

mai afli una-alta... :)

Categories Navigation Menu
Google+

In sfarsit se redeschide beraria Gambrinus

In sfarsit se redeschide beraria Gambrinus

Dupa multi ani de parasire si paraginire, odata cu consolidarea si renovarea cladirii hotelului Cismigiu de la intersectia Bulevardului Elisabeta cu strada Brezoianu, reapare in peisajul localurilor bucurestene un nume care a avut o mare faima in trecut: beraria Gambrinus.

Nu sunt un stalp de berarie, nici macar amator de bere cat timp temperatura e sub 25 de grade, dar ma durea aspectul parasit al cladirii, altminteri frumoasa. Daca fotografiile publicate (probabil niste simulari pe calculator, deocamdata) isi vor gasi corespondent in realitate, atunci si interiorul va avea un placut aer de epoca, legandu-se de imaginea fostului berar si dramaturg Ion Luca Caragiale.

Noua berarie Gambrinus - interior

Noua berarie Gambrinus – interior

Trebuie mentionat totusi ca asocierea acestui local cu I.L. Caragiale este putin fortata. Caragiale a avut o berarie “Gambrinus”, dar situata pe Calea Victoriei, vizavi de fostul Teatru National (inlocuit astazi de Hotelul Novotel, care ii pastreaza putin din aspectul fatadei). La parterul Hotelului Cismigiu, beraria Gambinus a fost inaugurata in 1941, deci la aproape 30 de ani dupa moartea lui Caragiale. Pe vremea tramvaielor cu cai, care circulau pe strada Brezoianu, spatiul actualei berarii era, probabil,  holul de intrare al hotelului Palace.

Nu pot decat sa sper ca suflul de innoire va urca Bulevardul Elisabeta, pana spre Calea Victoriei si Palatul Cercului Militar National.

Palace Hotel - la inceputul sec. XX

Palace Hotel – la inceputul sec. XX

Arata-le si prietenilor...Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Email this to someone
 
Tags: , , , , ,

Leave a Comment