Pages Navigation Menu

mai afli una-alta... :)

Categories Navigation Menu
Google+

Jazz de inalta clasa la Sala Palatului

Jazz de inalta clasa la Sala Palatului

Un Big Band cu o istorie de aproape 80 de ani, nascut in epoca de glorie a swing-ului, care a castigat nu mai putin de 17 premii Grammy si a cantat alaturi de cele mai sonore nume ale scenei muzicale americane, din care am putea mentiona pe Frank Sinatra, Billie Holiday, Sarah Vaughan si Ella Fitzgerald, va fi pentru prima data in Romania, la Bucuresti, la Sala Palatului, pe 14 mai 2013.

De-a lungul anilor, The Count Basie Orchestra au colaborat cu o serie de soliste cu nume de rezonanta din istoria jazz-ului. Printre cele mai celebre colaborari, fara indoiala, se afla antologicul album ”Ella and Basie!” (1963), considerat si acum una dintre cele mai bune inregistrari ale fenomenalei Ella Fitzgerald.
Alte soliste celebre care au cantat impreuna cu Count Basie Orchestra sunt Ethel Waters, Billie Holiday și Sarah Vaughan.

Prestigiosul big band The Count Basie Orchestra vine la Sala Palatului pe 14 mai cu o solista in varsta de 30 de ani, considerata cea mai buna din generatia ei de catre criticii de jazz din Statele Unite.
Brianna Thomas s-a nascut in Peoria, statul Illinois și a crescut inconjurata de muzica. Tatal sau a influentat-o prin propriile lui calitati vocale și de percutionist. La varsta de 6 ani a debutat in formatia tatalui ei, interpretand in duet clasicul ”What A Wonderful World”. Cativa ani mai tarziu a fost remarcata de mai multi promoteri de jazz din Illinois și a plecat in turnee cu un big band local, ajungand astfel sa cante la festivaluri prestigioase ca Montreux, Umbria, Tokyo sau Sankt Petersburg. Din 2006 locuiește la New York și a colaborat cu nume cu rezonanta din jazz, ca Herlin Riley, Billy Taylor, Curtis Fuller sau Wynton Marsalis. Pasul urmator a venit firesc anul trecut, cand Brianna Thomas a fost chemata sa o inlocuiasca in cadrul Count Basie Orchestra pe legendara solista Carmen Bradford, care ocupa postul inca din 1983.

Dirijor: Denis Mackrel

Solista: BRIANNA THOMAS

Concertul este organizat de Fundatia Culturala Phoenix. Bilete prin eventim.ro.

Arata-le si prietenilor...Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Email this to someone
 
Tags: , , , , ,

Leave a Comment