Pages Navigation Menu

mai afli una-alta... :)

Categories Navigation Menu
Google+

Muzici si Traditii in Cismigiu

Muzici si Traditii in Cismigiu

Festivalul International de Folclor „Muzici si Traditii in Cismigiu” ajunge, in 2013, la cea de-a VII-a editie. Organizat prin CreArT – Centrul de Creatie, Arta si Traditie al Primariei Municipiului Bucuresti, festivalul este cel mai important din Romania, prin valoarea sa artistica si prin larga participare atat a artistilor cat si a publicului. Fiecare editie aduna in Cismigiu, pe parcursul celor 3 zile, aproximativ 20.000 de persoane. Muzica, dansurile si arta populara autentice isi gasesc astfel un loc si in mediul urban.

Gradina Cismigiu va fi animata, de dimineata pana seara tarziu (10.00 – 22.00), de spectacole folclorice, targ de mestesugari, zona gastronomica, plimbari cu trasuri si ponei, ateliere de creatie si multe alte activitati pentru toate categoriile de public. Accesul este gratuit.

Festivalul se va deschide vineri 21 iunie, orele 15:30, printr-o parada a costumelor populare romanesti si internationale, pe traseul: Ateneul Roman – Calea Victoriei – Cercul Militar – B-dul Regina Elisabeta – Parcul Cismigiu (intrare Arhivele Statului). In cadrul acesteia, vor participa 450 de artisti: ansambluri folclorice, fanfare, minoritati si comunitati nationale.

Pe cele 2 scene de folclor amplasate in Parcul Cismigiu – scena principala, pe peluza restaurantului Monte Carlo si scena Foisorului – vor concerta solisti renumiti de muzica populara, orchestre, ansambluri folclorice profesioniste, minoritati si comunitati nationale, grupuri de copii, in total peste 1.200 de artisti.

Ansamblurile straine invitate in cadrul editiei 2013 sunt: Ansamblul „Zdravets” din Bulgaria, Ansamblul „Tanjore Dance Music and Art Research Centre” din India, Ansamblul „Thessaloniki Lyceum Club of Greek Women” din Grecia si Ansamblul „Elektroporcelan” din Serbia, toate cu un palmares international exceptional.

In cadrul celor 50 de casute ale targului, amplasate pe aleile parcului, mestesugari autentici veniti din toate colturile tarii vor reconstitui traditiile de arta taraneasca, prin produse si obiecte de artizanat: ceramica, sculptura in lemn si os, articole din piele, covoare, tesaturi, impletituri din fibre vegetale, icoane, instrumente muzicale, gablonturi din ceramica si articole din sticla. Pentru deliciul vizitatorilor, targul va mai oferi miere, prajituri, magiun, turta dulce, kurtos kalacs si bauturi specifice.

Plimbarile cu trasuri revin in Parcul Cismigiu pe toata perioada evenimentului, iar cei mici se vor putea bucura din nou de ponei.Pentru publicul tanar, festivalul aduce in acest an un nou concept: zona de folclor urban „Fan Zone”. Spatiul va fi unul de distractie si relaxare, iar publicul va sta pe iarba, printre capite de fan. Pe aceasta a treia scena, folclorul autentic va fi reinterpretat de DJ si trupe cunoscute. Tinerii vor fi intampinati de ateliere de creatie si momente de animatie. Scopul noii sectiuni este apropierea acestei categorii de public de traditie, prin muzica si activitatile pe care le prefera.

Perioada de desfasurare: 21-23 iunie 2013 – orele 10:00 – 22:00
Accesul este liber.

Arata-le si prietenilor...Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Email this to someone
 
Tags: , , , , ,

Leave a Comment