Pages Navigation Menu

mai afli una-alta... :)

Categories Navigation Menu
Google+

O Noapte Furtunoasa – la Palatul Copiilor

Daca va e dor de replicile savuroase din dramaturgia lui Ion Luca Caragiale sunteti invitati la o comedia „O noapte furtunoasa”. Reprezentatia, ce si-a castigat statutul de reper in repertoriul oricarui teatru, se va juca la Palatul National al Copiilor pe 3 martie, incepand cu ora 20:00.
Spectacolul este pus in scena de Teodora Campineanu si este chiar reprezentatia cu care aceasta si-a facut debutul regizoral cu 10 ani in urma. Avem de a face cu o viziune proaspata si revigoranta, dar care reuseste sa pastreze si sa puna in valoare esenta lui Caragiale. Montarea, realizata intr-un stil clasic, cu cateva trucuri regizorale ce puncteaza un comic pe muchea absurdului a obtinut in 2003 Premiul UNITER pentru debut.

O Noapte Furtunoasa - 3 martie - Palatul National al Copiilor

O Noapte Furtunoasa – 3 martie – Palatul National al Copiilor


Distributia reuneste mai multe generatii din lumea teatrului: dintre numele ajunse deja la maturitatea artistica ii amintim pe Niculae Urs, care il interpreteaza pe gelosul Jupan Dumitrache si pe Alexandru Georgescu, care este Nae Ipingescu.
Din noul val reprezentatia are in prim-plan mai multe nume sonore:
Pe Luminita Erga publicul o cunoaste atat pentru rolul Lady Capulet din Romeo si Julieta, cat si pentru colaborarile din sfera filmului (Crucea de piatra, Lacrimi de iubire). Iar acum are sansa sa o vada intr-o partitura foarte ofertanta: Veta.
Pe langa rolurile din teatru, Alina Berzunteanu si-a pus amprenta asupra unor productii cinematografice de referinta, precum „Despre oameni si melci”, „Occident” sau „Moartea domnului Lazarescu”. In aceasta montare a piesei „O noapte furtunoasa” ii revine rolul Zitei.
Indragitul Silviu Biris il intruchipeaza pe amorezul Rica Venturiano, Vlad Zamfirescu este pasionalul Chiriac, iar Simona Popescu convinge in rolul lui Spiridon.
Nascut dintr-un proiect studentesc, spectacolul s-a conturat pas cu pas, pana a ajuns sa imbrace forma acestei puneri in scena ce a impresionat, inca de la premiera, nume ilustre ale teatrului romanesc: Liviu Ciulei, Victor Rebengiuc, Mariana Mihut, Horatiu Malaele, Emilia Popescu, Maria Teslaru, Eugen Cristea, Cristina Deleanu, Alexandru Bindea, Valentin Teodosiu, sau George Mihaita se numara printre cei care au avut cuvinte de lauda la adresa acestei reprezentatii.
Biletele pentru spectacolul O noapte furtunoasa se gasesc la Casa de bilete a Palatului Copiilor, in reteaua BILETOO –punctele de vanzare se afla la Unirea Shopping Center (parter, intrarea de langa McDonald’s), Librariile Adevarul si Eminescu, magazinele Flanco, Victoria, Muzica, Sala Palatului si Cinema Patria. Cei ce doresc sa comande online, o pot face de pe www.Biletoo.ro, www.blt.ro, www.bilete.ro.

Arata-le si prietenilor...Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Email this to someone
 
Tags: , , , ,

Leave a Comment