Pages Navigation Menu

mai afli una-alta... :)

Categories Navigation Menu
Google+

Pentru prietenii si admiratorii lui Florian Pittis

Pentru prietenii si admiratorii lui Florian Pittis

La concurenta cu concertul lui Marcel Pavel de la Sala Palatului, Primaria Sectorului 3 organizeaza, duminica, 28 aprilie, un concert extraordinar in memoria lui Florian Pittis. Concertul va avea loc incepand cu ora 19.00 in parcul „Alexandru Ioan Cuza” (parcul I.O.R., pentru cunoscatori) in zona de acces de la intersectia strazilor Baba Novac si Campia Libertatii.

„Motul” va fi sarbatorit de ziua numelui, de cei care i-au fost colegi si prieteni: Mircea Baniciu, Mircea Vintila, Vladi Cnejevici, Marius Batu si Teo Boar, care vor canta din nou, impreuna, pe aceeasi scena. Alaturi de membrii fostei trupe “Pasarea Colibri”, la eveniment vor participa Ducu Bertzi, Mihai Nenita, Zoia Alecu, dar si bunul prieten al lui Florian Pittis, Cristi Minculescu.
Remember Florian Pittis - Concert in ziua de Florii
Locuitorii Sectorului 3 (si nu numai ei, evident…) sunt asteptati sa ia parte la o seara de muzica si poezie, dedicata unuia dintre cei mai mari artisti romani din ultima jumatate de secol.

Accesul publicului la acest eveniment este gratuit iar vremea se anunta foarte buna, cu cer senin si temperaturi spre 30 de grade. 🙂

Toti suntem putin luati, dar Florian Pittis a fost luat definitiv si mult prea devreme…

…. Pe plan personal, care este cea mai draga amintire alaturi de ‘Motul’?

Juca un singur rol – rolul Pittis. Am facut impreuna multe turnee, am fost obligati ca sa zic asa sa petrecem impreuna pana la 45 de zile, de exemplu in SUA si Canada. Am trecut impreuna prin multe locuri, si ne leaga 10 ani de zile de lucrat impreuna in Pasarea Colibri. Cred ca au fost niste ani foarte frumosi si prolifici pentru noi, din toate punctele de vedere.

A fost el o influenta pe plan artistic?

Da a fost un om tare! Nu renunta prea usor la parerea sa, covingandu-ne de multe ori ca are dreptate.

Am ramas cu o multime de idei pe care le vom pastra mereu.

Exista un vers anume al sau care v-a ramas intiparit in minte dintr-un motiv mai special?

Sunt tanar, Doamna… sau “sunt cel mai frumos din orasul acesta”. A dat viata unei poezii, pe care in ziua de azi o asociezi cu Pittis in primul rand. Nu cred ca o poate recita altcineva mai bine.

Ce se va intampla exact pe 28 aprilie in Parcul Alexandru Ioan Cuza?

Cred ca vom avea ocazia in sfarsit sa cantam intr-un concert dedicat lui. S-a discutat de multe ori despre un astfel de proiect, din pacate din diverse motive nu a prins viata. Ma bucur ca in sfarsit se intampla. Vom fi pe scena o mana de artisti, cei care de-a lungul timpului au avut proiecte impreuna cu Florian Pittis. Ma bucur pentru ca astfel de reuniune se intampla destul de rar.

Interviu cu Mircea Baniciu in bestmusic.ro

Arata-le si prietenilor...Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Email this to someone
 
Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Comment