Pages Navigation Menu

mai afli una-alta... :)

Categories Navigation Menu
Google+

Trei spectacole de teatru, in Noaptea Muzeelor, pe Bulevardul Regina Elisabeta

Trei spectacole de teatru, in Noaptea Muzeelor, pe Bulevardul Regina Elisabeta

De Noaptea Alba a Muzeelor, muzeele nu dorm. Din spirit de solidaritate, nici muzele nu vor dormi… in special Thalia si Melpomene.

In Noaptea Alba a Muzeelor, actorii joaca teatru la UGSR

Uniunea Generala a Sindicatelor din Romania (UGSR) si Asociatia de Cooperare Europeana Ovidius ii invita pe bucuresteni, sambata spre duminica, in Noaptea Alba a Muzeelor, la un happening cultural care se va desfasura intr-o cladire-monument: este vorba despre imobilul din Bd. Regina Elisabeta nr. 45, una dintre cladirile semnificative pentru stilul arhitectural al sfarsitului secolului al XIX-lea, care gazduieste, in prezent, sediul UGSR. Incepand cu ora 21.00 si pana la 2.00 dimineata, vizitatorii vor putea urmari trei spectacole de teatru si vor putea admira expozitia colectiva de fotografie „Maramuresul istoric, recreat prin istorii personale“, precum si cea a artistului foto Irinel Carlanaru.
Cele trei spectacole de teatru cuprinse in program sunt: „Bullets over Lipscani“ (ora 22.00, regia Eugen Gyemant, cu Dan Radulescu, Smaranda Caragea si Catalin Babliuc), „Colibri“ (ora 23.00, regia Florin Piersic Jr., cu Laurentiu Banescu si Daniel Popa), „Anul viitor la aceeasi ora“ (ora 23.45, regia Daniel Popa, cu Miruna Bilei si Alexandru Zob). Programul de vizitare este cuprins intre orele 21.00 si 2.00.
Imobilul din Bd. Regina Elisabeta nr.45, astazi cladire de patrimoniu, a fost construit in 1912 pentru Clubul Austro-Ungar, fiind cunoscut in epoca drept „Palatul Duna“. Constructia eclectica, opera a arhitectului Rudolf Quich, a fost ridicata pe un teren donat de baronul vienez Jules de Waldberg. In perioada interbelica, cladirea a gazduit, pentru o perioada, Senatul Romaniei. La primul nivel sunt spatii cu destinatia de birouri. Etajul al doilea al cladirii, care va fi deschis vizitatorilor in Noaptea Muzeelor, este un complex de sali de spectacole si conferinte, in care se imbina elemente de design ce tin de clasicism, modernism si artdeco.

ugsr-elisabeta
Prin activitatile desfasurate prin intermediul caselor de cultura ale sindicatelor sau a binecunoscutului Ansamblul Artistic „Rapsodia“, UGSR a functionat, pana in 1989, ca un integrator cultural, rol pe care doreste sa si-l reasume, odata cu recuperarea pe cale judiciara a patrimoniului.
Evenimentul a fost realizat cu sprijinul Muzeului Municipiului Bucuresti, al Centrului de Pregatire Profesionala in Cultura si al Asociatiei Doctor’s Studio.

Va asteptam cu drag, in Noaptea Alba a Muzeelor, la sediul UGSR din Bd. Regina Elisabeta nr. 45!

Arata-le si prietenilor...Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Email this to someone
 
Tags: , , , ,

Leave a Comment